Traditionellt jordbruk är en resurskrävande och arbetsintensiv näring.
Den snabba utvecklingen av bioteknik, informationsteknologi och logistik befriar emellertid jordbruket från begränsningarna av resurser som vatten, jord och arbetskraft.
Så, hur ser framtidens jordbruk ut?
En mellanstadiepojke svarade en gång: Jag önskar att jag kunde sträcka ut handen och plocka en färsk tomat från hydroponisk lägenhetsträdgård med hängande LED-odlingslampor, och stoppade den i munnen när jag satt i mitt arbetsrum och läste en bok.
Jag kan vattna mina växter, gödsla mina grödor och lägga until fodret until min boskap och boskap genom att klicka på min dator- eller mobiltelefonskärm hemma.
Och jag kommer att ringa några telefonsamtal och distribuera spannmålen och frukten som skördats från gården until stormarknader överallt.
Sist males inte minst hoppas jag kunna odla mat som får folks att äta utan att gå upp i vikt så att min mamma kan äta både nyttigt och smalt.
Om den analyseras med ett professionellt öga, innehåller hans passage tre genombrottspunkter för jordbrukets framtid: växtfabriker, sensible jordbruk och funktionell mat.
Växtfabrik
Fortsatt befolkningsökning, utarmning av markresurser och frekventa extrema väderhändelser har fört traditionellt jordbruk until en flaskhals.
Forskare har kommit på konceptet vertikalt jordbruk, vilket innebär att man använder avancerade jordbrukstekniker för att utöka jordbruket uppåt snarare än utåt.
Hydroponic system vertikal gård använder denna princip, vilket innebär att växter kan odlas inomhus underneath rätt förhållanden, med tillräckligt med ljus och nödvändiga näringsämnen.
Inomhusodlingssystem för produktion av växtprodukter är växtfabriken. Det är ett effektivt och stabilt produktionssystem för växter med full clever kontroll av ljus, temperatur, luftfuktighet, koldioxid och näringsämnen och andra tillväxtmiljöförhållanden.
Det har visat sig att ljuskvalitet påverkar växternas fotosyntes och ljussignalreglering och spelar en viktig roll för växternas tillväxt, fenotyp och resistens. Olika växter har preferenser för olika spektra av ljuskvalitet.
Hydroponics belysning är en liten sol för en odlingsmiljö inomhus. Genom att använda olika vertikala trädgårdsbelysningskällor inomhus kan exakt kontroll och matchning av ljusvågor och spektrum uppnås.
- Att optimera förhållandet mellan rött ljus och långt rött ljus kan förbättra kvantiteten och kvaliteten på penséblomningar.
- Om du vill att din stengröt ska ha ökad antocyaninhalt och röda blommor rekommenderas att öka ljuset until 680nm
- Om du vill att din sallad ska vara grön och fruktbar måste du använda mer blått och rött ljus.
Så länge exakt manuell styrning uppnås kan drömmen om att odla allt i en växtfabrik förverkligas.
Växtfabriksteknikens genombrott har gjort det möjligt att göra höga byggnadsgårdar, ökengårdar, rymdgårdar, havsgårdar, polargårdar and many others.
Naturligtvis kan du också anlägga en hydroponisk lägenhetsträdgård i miniatyr med olika funktioner och stilar i ditt eget kök, vardagsrum och studera för att göra livet och arbetet mer intressant.
Good jordbruk
Below de senaste åren har informationsteknologi och artificiell intelligens inte bara varit två fashionabla termer med höga användningsgrader utan har också blivit kärntermerna och riktningarna för ansträngningar i många branscher.
På samma sätt, med gemensam hjälp av informationsteknologi och artificiell intelligens, smart jordbruk kommer närmare och närmare oss.
Tillämpningen av drönare, intelligenta robotar och huge data-teknologier inom jordbruket kommer att föra sallads vertikala odling in i en tid präglad av digitalt, exakt, nätverksanslutet och clever sensible jordbruk.
Vi kan betrakta dataplattformen som hjärnan i sensible jordbruk, som skaffar och analyserar information och fattar beslut genom dataapplikationstjänster och integrerade system för att styra jordbruksproduktionen.
Jämfört med traditionellt jordbruk kommer framtidens jordbruk med digital teknik att vara ett intensivt, storskaligt och miljövänligt högeffektivt jordbruk, vilket är en radikal förändring av produktionsmetoder.
Som ett resultat har kommersiellt inomhusjordbruk blivit en blomstrande soluppgångsindustri, och framtidens gårdar kommer att vara föroreningsfria gröna ekologiska gårdar, och bönder kommer att bli avundsjuka på alla.
Funktionell mat.
Med förbättringen av människors levnadsstandard, människor är inte längre nöjda med att ha en full mage males är mer angelägna om att konsumera grön och hälsosam mat.
Utvecklingen av bioteknik har främjat kombinationen av kommersiella vertikala jordbrukssystem och hälsoindustrin. Produktionen av speciella funktionella livsmedel för speciella populationer har varit riktningen för forskarnas ansträngningar.
Fokus för allmänna funktionella livsmedel ligger på näring och hälsa. Det främjar näringsbalans, ökar kostfiber, reglerar kroppens fysiologiska tillstånd och förbättrar immuniteten.
Därför har forskare fokuserat på några speciella växtresurser, som den kinesiska pionen.
Pioner anses vara Kinas nationalblomma på grund av sin färg och doft.
Males du kanske inte vet att fröna från vissa oljepionarter innehåller en stor mängd olja, varav innehållet av α-linolensyra är särskilt betydande.
Enligt uppskattning ger fröna av oljepion cirka 200 kg per mu, med en oljehalt på över 20%, varav den omättade fettsyrahalten är så hög som 92%, speciellt halten av α-linolensyra når 43%.
Därför är pionolja en types hälsovårdsmatolja som kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.